De tour van Bau en Lau (2013)

Velen zullen zich deze documentaire herinneren als De Tour van Bau en Lau. Het is de Ronde van Frankrijk waarin Nederland aan de buis gekluisterd zit en vele kijkcijferrecords gebroken worden. (meer…)

De machinekamer van Tom Dumoulin

PowNed volgt de Nederlandse wielerheld en zijn ploeg tijdens de Giro en voorbereidingen voor de Tour de France. Van ploegarts tot mecanicien, van persoonlijk trainer tot voedingsdeskundige. Wat is de filosofie en welke innovaties worden er toegepast om het 28-jarige sporttalent zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen? Een unieke inkijk in de 125 man sterke organisatie, die niets aan het toeval overlaat en met militaire precisie alles in het werk stelt om een topprestatie neer te zetten. (meer…)

Trainen in ijle lucht: Bau en Lau (2014)

Trainen in ijle lucht. Verslaggever Han Kock volgde Bauke Mollema en Laurens ten Dam tijdens hun voorbereidingen op de Tour de France. In het zuiden van Spanje en in het noorden van Californië. Een uniek inkijkje in het leven van de twee renners, trainend voor de grootste wielerwedstrijd ter wereld. (meer…)

How containerization shaped the modern world

Sometimes a single unlikely idea can have massive impact across the world. Sir Harold Evans, the author of They Made America, describes how frustration drove Malcom McLean, a small-town truck driver, to invent the shipping container. Containerization was born, and it transformed the modern global economy. (meer…)