We kennen het allemaal: het opnieuw installeren van je desktop of laptop. Of het nu een geplande herinstallatie betreft doordat het systeem na verloop van tijd erg traag werd, of een ongeplande herinstallatie door een systeemcrash: het is altijd een heel karwei. Gelukkig is er een tool waarmee dit klusje een stuk eenvoudiger wordt: Ninite!

Hoe werkt het?

Op de website van Ninite kan je kiezen uit tientallen tools die je wilt installeren op je ‘schone’ PC. De tools zijn handig gecategoriseerd. Zo is er een categorie voor webbrowsers, messaging, compression, security en online storage.

Je loopt het lijstje door en vinkt de software aan die je wilt installeren. Als de lijst compleet is klik je op ‘Get Installer’ om de installer van Ninite te downloaden. Zodra je dit bestandje uitvoert begint Ninite met het downloaden en installeren van de door jou gekozen software.

Wat is het voordeel?

Ninite maakt herinstalleren van je PC een stuk eenvoudiger! Zo hoef je maar één bestand te downloaden, Ninite doet de rest vanzelf. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de websites van de diverse aanbieders. Ninite installeert vervolgens precies de software waar jij behoefte aan hebt, niets meer en niets minder! Tot slot is Ninite up-to-date, zodat je zeker weet dat de meest recente software wordt geïnstalleerd! Zo ben je weer helemaal bij de tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *